Nooit meer een vakantie plannen zonder OneNote!


Het gebeurde mij zo vaak dat ik op het internet zat te zoeken, van de ene naar de andere website hopte en gretig, ongestructureerd informatie opslurpte. Een week later sprak ik met een collega of vriendin over het onderwerp;

“Ow ja, daar had ik iets over gelezen, even zoeken….”. Nou, dat vindt je dus nooit meer terug! (Of het duurt héél lang.)

Klinkt bekend? Sinds mijn ontdekking van OneNote is dit probleem verleden tijd! OneNote voor Windows bezit namelijk de optie ‘gedokt’ te worden in het beeldscherm.

Gedokt?

Net als een papieren notitieblok dat naast je computer ligt, kan OneNote zich verkleinen tot ongeveer één vierde van je beeldscherm en blijft vervolgens beschikbaar om tijdens je werkzaamheden ad-hoc notities te maken. Het grote voordeel van OneNote is echter dat er tijdens het maken van een notitie een koppeling wordt gemaakt met de website, het Word-document, of de PowerPoint-presentatie waar je op dat moment aan zit te werken.

Hoe doe ik dat?

Navigeer naar de tab ‘Beeld’ en kies voor ‘Dokken naar bureaublad’. Je kunt nu wisselen van programma terwijl OneNote in beeld blijft.

Let op: OneNote maakt alleen koppelingen van websites wanneer je van Internet Explorer gebruik maakt. Ja…. sorry 😉

En nu ontdokken:

Bovenin zie je drie puntjes, die aangeven dat je het lint hier kunt ontvouwen. Klik onder de tab ‘Beeld’ op de knop ‘Normale weergave’.

Op deze manier zullen je notities vanaf nu altijd voorzien zijn van een koppeling naar het bronmateriaal. Hoe handig is dat?!

Deze uitleg vormt een deel van onze OneNote en Office 365 trainingen.

Deel deze blogpost

Over de schrijver

Henkertenker