Pimp je draaitabel


In een draaitabel kun je data toevoegen zonder dat deze in de originele data voorkomt d.m.v. een ‘Berekend veld’. Zie het onderstaande voorbeeld; We hebben in onze originele data een kolom met de omzet en een kolom met het aantal sales. In onze draaitabel willen we zien wat de gemiddelde omzet per sale is geweest.

• Selecteer een cel in de draaitabel
• Navigeer naar de contextuele tab ‘Opties’ (Excel 2010) / ‘Analyseren’ (Excel 2013/2016)
• Kies voor ‘Berekend veld’

• Geef een naam aan het nieuwe veld
• Maak de formule. (In dit geval is het de omzet gedeeld door het aantal sales.)

Je kunt de formule het beste opbouwen door de velden (die je in de berekening wilt gebruiken) middels dubbelklikken, of met de knop ‘Veld invoegen’, aan de formule toe te voegen. Excel vult dan alles automatisch in en dit vermindert de kans op foutmeldingen.

Je hebt nu een nieuw veld gecreëerd met de gemiddelde omzet per sale!

Dit is een onderdeel uit de training Excel Gevorderd 2. Bekijk hier de volledige trainingsinhoud.

Deel deze blogpost

Over de schrijver

Imre Mellaart

Binnen Mellaart Trainingen houd ik mij voornamelijk bezig met het opzetten van maatwerk opleidingstrajecten. Ik ontwikkel bijvoorbeeld tests die de werkzaamheden en het kennis niveau van de cursisten bepalen. De gegevens analyseer ik om zo een passende training samen te stellen waarmee de opdrachtgever optimaal rendement uit de training haalt. Ook schrijf ik naslagwerken voor SharePoint en Office applicaties, daarmee hebben cursisten nog lang plezier en profijt van een gevolgde training.